26/3/14

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ





Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου υπενθυμίζει ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων για μετεγγραφές (εξωτερικές και εσωτερικές) και για απόκτηση δεύτερου πτυχίου για έναρξη φοίτησης το Χειμερινό Εξάμηνο 2014-15 (Σεπτέμβριος  2014), λήγει την Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014.



Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο για τα πιο κάτω Τμήματα/Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου, τα οποία διαθέτουν κενές θέσεις:

Τμήμα/Πρόγραμμα Σπουδών
Κενές Θέσεις
Αγγλικών Σπουδών/Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
6
Αρχιτεκτονικής1
5
Βιολογικών Επιστημών      
20
Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών
20
Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών/Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας2
6
Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών/Σύγχρονων Γλωσσών και Ευρωπαϊκών Σπουδών3
11
Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης
6
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών/ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού4
2
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών/ Μηχανικού Υπολογιστών4
Ιατρικής Σχολής5
2
Ιστορίας και Αρχαιολογίας
10
Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας/Κλασικών Σπουδών
10
Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας/Φιλοσοφίας
10
Μαθηματικών και Στατιστικής
5
Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής
3
Νομικής
5
Οικονομικών/ Διατμηματικό Πρόγραμμα Μαθηματικών και Οικονομικών
4
Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος 
5
Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών
5
Φυσικής
5
Χημείας/Χημείας Τροφίμων και Περιβάλλοντος
2
Χημείας/Βιολογικής Χημείας
2
Χημείας/ Χημείας Υλικών
2
Ψυχολογίας
9

Σημειώσεις:
1 Να υποβληθεί Αρχιτεκτονικό Πορτοφόλιο μεγέθους Α3 ή Α4 (μέχρι 20 σελίδες) αντιπροσωπευτικό του φάσματος και της ποιότητας της δημιουργικής εργασίας του υποψηφίου, σε έντυπη μορφή. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε να στέλνεται CD ή DVD με Πορτοφόλιο σε pdf μορφή. Στην υποβολή Αρχιτεκτονικού Πορτοφολίου, οι υποψήφιοι να διευκρινίσουν ξεκάθαρα ποιές εργασίες είναι ατομικές και ποιές ομαδικές, καθώς επίσης τον συγκεκριμένο ρόλο σε κάθε ομαδική εργασία. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος προέρχεται από άλλο κλάδο σπουδών και δεν έχει Αρχιτεκτονικό Πορτοφόλιο με αρχιτεκτονικά σχέδια, μπορεί να καταθέσει άλλα δείγματα δημιουργικής εργασίας εάν υπάρχουν.

2  Να υποβληθεί πιστοποιητικό γνώσης της Γαλλικής γλώσσας.

3 Να υποβληθούν πιστοποιητικά γνώσης της Γαλλικής γλώσσας και της Αγγλικής ή Γερμανικής γλώσσας.

4 Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών θα δέχεται αιτήσεις μόνο για Εσωτερικές και Εξωτερικές Μετεγγραφές και όχι για Δεύτερο Πτυχίο.

5 Η Ιατρική Σχολή δέχεται αιτήσεις μόνο για Εξωτερική Μετεγγραφή. Για την Ιατρική Σχολή, ισχύουν ειδικοί κανόνες Εξωτερικών Μετεγγραφών, τους οποίους μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.ucy.ac.cy/medical/el/ .



Τα πιο κάτω Τμήματα δεν διαθέτουν κενές θέσεις για Μετεγγραφές (Εσωτερικές/Εξωτερικές) και για απόκτηση δεύτερου πτυχίου για το Χειμερινό Εξάμηνο 2014-2015:

  • Τμήμα Επιστημών της Αγωγής/Πτυχίο Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πτυχίο Προδημοτικής Εκπαίδευσης
  • Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών/Πτυχίο Κοινωνιολογίας, Πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης και Πτυχίο Δημοσιογραφίας
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών
  • Τμήμα Οικονομικών/ Πτυχίο Οικονομικών και Πτυχίο Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Σπουδών.
  • Τμήμα Πληροφορικής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τα έντυπα αιτήσεων και όλες τις σχετικές πληροφορίες για τα κριτήρια εισδοχής μέσω της διαδικασίας μετεγγραφών και δεύτερου πτυχίου από το Γραφείο Εξυπηρέτησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, στο Κτίριο Συμβουλίου – Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης (ισόγειο) στην Πανεπιστημιούπολη ή από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb (Ανακοινώσεις).

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά/ βεβαιώσεις πρέπει να υποβληθούν στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας μέχρι την Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 (Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται από τις 08:00 μέχρι και τις 13:30 στο Γραφείο 1, της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας) ή να σταλούν ταχυδρομικώς (με σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι και την 28η Μαρτίου 2014) στη διεύθυνση Πανεπιστήμιο Κύπρου, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, 2109 Αγλαντζιά, Τ.Θ. 20537, 1678 Λευκωσία, Κύπρος. Στο φάκελο πρέπει να αναγράφεται η ένδειξη «Αίτηση για Μετεγγραφή ή για Απόκτηση Δεύτερου Πτυχίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Υπογραμμίζεται ότι αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία ή αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά/βεβαιώσεις δεν θα γίνονται δεκτές. Επίσης, δεν θα γίνονται δεκτά δικαιολογητικά/βεβαιώσεις μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (28 Μαρτίου 2014). 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Εξυπηρέτησης της Υπηρεσίας μας στο τηλέφωνο 2 894021 ή με το Γραφείο Προπτυχιακών Σπουδών στο τηλέφωνο  22894039.