21/3/14

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ



ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
29η εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο

Την καθιερωμένη της εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο πραγματοποιεί από τις 24 έως τις 29 Μαρτίου η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο της 29ης επίσκεψης της και με τη συμμετοχή 60 περίπου διδασκόντων και διδασκομένων της Σχολής θα γίνει και η από κοινού με το Πανεπιστήμιο Κύπρου εκδήλωση των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955, την Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014, στις 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου (Λεωφ. Καλλιπόλεως 75).
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου Παντελής Βουτουρής, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Δράξασθε Παιδείας».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό, περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος θα απονεμηθεί το Βραβείο Θεμιστοκλή Δέρβη στον καλύτερο φοιτητή ή φοιτήτρια που έχει εξασφαλίσει την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση και την πιο σημαντική κοινωνική προσφορά κατά το 2013.
Επίσης κατά τη διάρκεια της Τελετής θα δοθούν τρεις υποτροφίες του Ομίλου Γυναικών Κερύνειας σε φοιτητές, οι οποίοι προέρχονται από την Επαρχία Κερύνειας και οι οποίοι  έχουν εξασφαλίσει υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση και έχουν χαμηλό κατά κεφαλή εισόδημα