14/3/14

Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄

Ο πρέσβης Ευριπίδης Λ. Ευρυβιάδης έγινε στις 11 Μαρτίου 2014 δεκτός από την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ στα Ανάκτορα Buckingham. Κατά τη διάρκεια σύντομης επίσημης εθιμοτυπικής τελετής επέδωσε τα διαπιστευτήριά του ως νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Ο κ. Ευρυβιάδης είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τη Βασίλισσα κατά την οποία της μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε, σε γενικές γραμμές, για την πορεία των διακοινοτικών διαπραγματεύσεων, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για την ειλικρινή πρόθεση του Προέδρου της Κύπρου για συμφωνημένη λύση με βάση το κοινό ανακοινωθέν, τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και των αρχών της ΕΕ. Ενημέρωσε, επίσης, τη Βασίλισσα για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο καθώς και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στην περιοχή.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄επέδειξε ενδιαφέρον για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας, ευχόμενη όπως όλες οι προσπάθειες ευοδωθούν.