28/3/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την Αμερικανίδα Υφυπουργό για τον Έλεγχο Όπλων και τη Διεθνή Ασφάλεια




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Υφυπουργό των ΗΠΑ αρμόδια για τον Έλεγχο Όπλων και τη Διεθνή Ασφάλεια κα Rose Gottenmoeller.


Μετά τη συνάντηση η κα Gottenmoeller δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν πολλά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

«Ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ να βρεθούν καλές λύσεις εδώ, στη βάση της κοινής δήλωσης», είπε η Αμερικανίδα αξιωματούχος αναφερόμενη στις προσπάθειες λύσεις του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι «γνωρίζω ότι θα γίνει πολλή δουλειά και προσβλέπω στις ευκαιρίες για εξεύρεση λύσης των μακροχρόνιων δυσκολιών εδώ στην Κύπρο».

Είπε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν «για την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, διότι και εδώ επίσης βλέπουμε την επίδραση και την αναγκαιότητα ενός ισχυρού κράτους δικαίου και ισχυρών κανόνων που σχετίζονται με την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Επισήμανε ότι συζήτησαν, επίσης, το θέμα που αφορά την καταστροφή των χημικών όπλων από τη Συρία, και σημείωσε ότι «και εδώ η Κύπρος έχει διαδραματίσει ένα τόσο σημαντικό ρόλο ως βάση της ομάδας του ΟΗΕ που εργάζεται για το θέμα αυτό, καθώς και για τις ναυτικές επιχειρήσεις που προστατεύουν τη διαδικασία απομάκρυνσης των χημικών όπλων από τη Συρία».
_______________