28/3/14

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας δρ Φίλιππος Πατσαλής



Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς ήταν στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Υγείας δρος Φίλιππου Πατσαλή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.


Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Υπουργός σημείωσε πως στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τη διεύθυνση του Νοσοκομείου και την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ασθενών, συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα αναφορικά με τις λίστες αναμονής, τους φακέλους και τα προσωπικά δεδομένα   των ασθενών και εξετάστηκαν τρόποι επίλυσης τους.

«Επιπρόσθετα είδαμε ορισμένους χώρους του Νοσοκομείου στους οποίους οι ασθενείς  αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και να δώσουμε λύσεις» ανέφερε ο δρ Πατσαλής.

Ερωτηθείς για το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ο κ. Υπουργός σημείωσε πως τόσο στη Λάρνακα όσο και σε άλλα δημόσια νοσηλευτήρια το μεγάλο πρόβλημα είναι οι λίστες αναμονής. «Προσπαθούμε να λάβουμε κάποια μέτρα για να απαμβλύνουμε αυτό το πρόβλημα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το πρώτο ραντεβού», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση κατά πόσον το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής θα επιλυθεί με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, ο δρ Πατσαλής απάντησε πως είναι νωρίς να μιλάμε για την επίλυση προβλημάτων μέσω της εφαρμογής του ΓΕΣΥ.  Αυτό που προέχει, κατέληξε, είναι η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των ασθενών, καθώς  το ΓΕΣΥ θα εφαρμοστεί μετά από ενάμισυ χρόνο περίπου.
________________