24/3/14

Κηδεύτηκε ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος



Μέσα σε κλίμα συγκλονισμού και βαθύτατου πόνου για την απώλεια του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου τελέστηκε σήμερα η κηδεία του από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού, στη Λάρνακα, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, πολιτειακών και κρατικών αξιωματούχων, εκπροσώπων της ελληνικής Κυβέρνησης και πλήθους κόσμου.



Στις 10.30 το πρωί, η σορός του εκλιπόντος τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου καλυμμένη από την κυπριακή και την ελληνική σημαία και με στρατιωτική συνοδεία και στρατιωτικό άγημα που απέδιδε τις δέουσες τιμές μεταφέρθηκε εντός του Ιερού Ναού, όπου η οικογένεια Μητσόπουλου δέχθηκε τα συλλυπητήρια του κόσμου.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβρααμόπουλος, ενώ παρόντες ήσαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Κυβέρνησης και Πολιτείας, καθώς και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε το μεσημέρι συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, ενώ σύσσωμο παρέστη το Υπουργικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης.

Επικήδειο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έντονα συγκινημένος αναφέρθηκε στην κοινή πορεία του με τον Τάσο Μητσόπουλο τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά και στις αρετές του εκλιπόντος ως ανθρώπου και πολιτικού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη που έτρεφε ο Τάσος Μητσόπουλος για την Κύπρο και για την Ελλάδα, καθώς και για την Ευρώπη.

«Φεύγεις από τη ζωή με τις τιμές που σου αξίζουν και αφήνεις σαν κληρονομιά το πρότυπο του πολιτικού το υπόδειγμα ήθους, ακεραιότητας, ανθρωπιάς, του εξαίρετου συζύγου και στοργικού πατέρα, φεύγεις σαν ένας ενάρετος Χριστιανός με την καθολική αναγνώριση του συνόλου του Ελληνισμού», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τον Τάσο Μητσόπουλος αποχαιρέτησε εκ μέρους της οικογένειας του η κόρη του Χαρά, η οποία αναφέρθηκε στο ήθος, την ταπεινότητα και την αξιοπρέπεια με τα οποία ο Τάσος Μητσόπουλος ανέθρεψε τα παιδιά του. «Τώρα που είσαι μακριά μας η αγάπη είναι αυτή που θα μας φέρνει κοντά», είπε η Χαρά.

Αποχαιρετώντας τον Τάσο Μητσόπουλο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αρετές του εκλιπόντος και είπε «προσευχή μας είναι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου σε κατατάξει στη χώρα των ζώντων, εκεί όπου οι δίκαιοι αναπαύονται».

Στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου, εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, εκ μέρους του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων. Εκ μέρους της οικογένειας του εκλιπόντος στεφάνι κατέθεσε ο κ. Ευάγγελος Μούσκος.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και αργότερα η σορός μεταφέρθηκε με στρατιωτικές τιμές στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοντού για την ταφή, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από το πλήθος κόσμου που παρίστατο στην κηδεία.

________________