12/3/14

Δηλώσεις των Υπουργών Ενέργειας, Παιδείας, Υγείας και Άμυνας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου



Δηλώσεις των Υπουργών Ενέργειας, Παιδείας, Υγείας
και Άμυνας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το θέμα του ανασχηματισμού του Υπουργικού Συμβουλίου είπε «αφήστε τον Πρόεδρο να πάρει τις αποφάσεις του» και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να τον προκαταλάβουμε για οποιαδήποτε απόφαση θέλει να πάρει».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος ερωτηθείς για το ίδιο θέμα είπε πως «ό,τι έχω να σας πω δεν θα σας το πω τώρα. Ας σεβαστούμε τη διαδικασία και πολύ περισσότερο, όλοι μας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο Υπουργός Υγείας κ. Πέτρος Πετρίδης ερωτηθείς κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε τις αποφάσεις του σε σχέση με τον μέλλον των Υπουργών του ΔΗΚΟ εντός της Κυβέρνησης είπε: «Ο Πρόεδρος κάνει σκέψεις και έχει έντονο προβληματισμό. Η απόφαση είναι εντελώς δική του με βάση και το Σύνταγμα».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα παραμείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο είπε «όχι, δεν θα παραμείνω», ενώ σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος έχει λάβει τις αποφάσεις του, ο κ. Πετρίδης είπε πως θεωρεί «ότι είναι ειλημμένες ήδη οι αποφάσεις».

«Η απόφαση για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι στην αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε και ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος του ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι στο νέο Υπουργικό απάντησε: «Έχω την εντύπωση ότι δεν θα συμμετέχω στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο».

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου ερωτηθείς για το θέμα του ανασχηματισμού είπε ότι «είναι καθαρά θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα περιμένουμε να πάρει τις αποφάσεις του ο Πρόεδρος».
__________________