12/3/14

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΤΗΝΕΚΘΕΣΗ BIRMINGHAMNATIONALWEDDINGSHOW 28/2-2/3/2014



ΚΥΠΡΙΑΚΟΣΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΤΗΝΕΚΘΕΣΗ
BIRMINGHAMNATIONALWEDDINGSHOW
28/2-2/3/2014


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην  έκθεση Γαμήλιου Τουρισμού στο Birmingham τουΗνωμένου Βασιλείου μεταξύ 28/2-2/3/2014.

Hπαρουσία της Κύπρου αρκετά έντονη αφού ο  Οργανισμός φιλοξένησε στο περίπτερο αριθμό ξενοδοχειακών  επιχειρήσεων που ενασχολούνται με τον γαμήλιο τουρισμόενώ στην έκθεση συμμετείχαν πρόσθετες 20 κυπριακές εταιρείες μεταξύ άλλων οι Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης &Προβολής και Λειτουργοί γάμων των Δημοτικών Αρχών επαρχιών Πάφου, Λεμεσού και Αμμοχώστου,  με έντονη δραστηριότητα στο γαμήλιο τουρισμό.

Το περίπτερο του Οργανισμού εμπλουτίστηκε σημαντικά από τα γαμήλια κυπριακά κεράσματα όπως κυπριακά λουκούμια και γαμήλια τούρτα, δωρεάν προσφορά  Ζαχαροπλαστείων και Αρτοποιείων παγκύπρια. Προσφέρθηκαν πρόσθετα αναμνηστικά δώρα με το μήνυμα ‘MarrymeinCyprus’,  καθώς επίσης διοργανώθηκε  διαγωνισμός με κλήρωση δωρεάν ταξίδιστην Κύπρο.

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί αγορά προτεραιότητας για τον γαμήλιο τουρισμό με ποσοστό της τάξης του 50% του εισερχόμενου γαμήλιου τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο και το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 4000 τελετές.Το 2013, παρά την οικονομική κρίση, παρέμεινε σταθερό ενώ το 2014και 2015, και βάσει πληροφόρησης των Δημοτικών Αρχών,  αναμένονται αυξήσεις.

Σύμφωνα με την Αντιγόνη Καποδίστρια, υπεύθυνη Λειτουργό Γαμήλιου Τουρισμού-Τμήμα Στρατηγικής ΚΟΤ, η Κύπρος, με βάση τον αριθμό έκδοσης αδειών γάμων τουριστών και σύμφωνα με πληροφορίες των Οργανωτών Ταξιδίων, κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσα σε ανταγωνιστικούς Ευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς προορισμούς.  Οι προοπτικές είναι ευοίωνες αφού η Κύπρος διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστατικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του Γαμήλιου προϊόντος όπως εύκολες και γρήγορες διαδικασίες εξασφάλισης άδειας γάμου, πληθώρα  χώρων τέλεσης γάμου εκτός Δημοτικών Μεγάρων, άριστες κλιματολογικές συνθήκες, χαμηλότερο κόστος τέλεσης γάμου σε συνδυασμό με διακοπές για το ζεύγος και τους φιλοξενούμενους κ.α.  Πέραν των πιο πάνω και αναφορικά με την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, οι απευθείας πτήσεις και δη από επαρχιακά αεροδρόμια,  ο ήλιος και η θάλασσα, η πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση των επιχειρηματιών στη διοργάνωση γάμωνκαι των Λειτουργών Τέλεσης γάμων των Δημοτικών Αρχών, καθώς επίσης  η ταύτιση της Κύπρου με τη θεά Αφροδίτη αποτελούν πρόσθετους σημαντικούς λόγους επιλογής του προορισμού.

Η Αννίτα Δημητριάδου, Διευθύντρια του Τμήματος Στρατηγικής ΚΟΤ, τονίζει ότι  ο Γαμήλιος τουρισμός αποτελεί προϊόν με σημαντικά έσοδα τόσο προς τις Δημοτικές Αρχές όσο και προς την λοιπή τουριστική και ευρύτερη βιομηχανία. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η εντατικοποίηση δράσεων προς τις αγορές προτεραιότητας του προϊόντος όπως Ισραήλ, Λίβανο, Ρωσία καθώς επίσης η επένδυση σε Νέες αγορές εκτός Ευρώπηςπου παρουσιάζουν προοπτικές.

Ο Οργανισμός προωθεί και προβάλλει τον Γαμήλιο Τουρισμό μέσα από δράσεις όπως συμμετοχή σε εξειδικευμένες εκθέσεις, φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και προσωπικοτήτων,διαδυκτιακών διαφημιστικών εκστρατειών στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα γάμων ΚΟΤ www.marrymecyprus.comκ.α. Πέραν τούτου ανέλαβε την πρωτοβουλία για σύσταση του Συνδέσμου Διοργανωτών Γάμων Κύπρου με στόχο την περαιτέρω οργάνωση, την αναβάθμιση και προώθηση του Γαμήλιου προϊόντος και των επιχειρήσεων.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι προσπάθειες του Οργανισμού ως πιο πάνωστηρίζονται και ενισχύονται μέσα από την άριστη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και άλλους φορείς και υπηρεσίες,  τους  οποίουςθερμά ευχαριστεί.

10/3/2014
ΑΚ