26/3/14

Συνέντευξη Τύπου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος για την Ώρα της Γης 2014



Η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου θα δώσει συνέντευξη Τύπου, αύριο Πέμπτη 27 Μαρτίου, στις 11 π.μ, στο Γραφείο της (Κυριάκου Μάτση 56, 2ος όροφος) ενόψει των παγκόσμιων εκδηλώσεων για την Ώρα της Γης όπου εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 135 χώρες θα ενωθούν για τον εορτασμό του πλανήτη κλείνοντας τα φώτα για μια ώρα – την «Ώρα της Γης».



Αυτή τη μια ώρα σβήνουμε συμβολικά όλοι τα φώτα για να μεταφέρουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη και για να στείλουμε ένα μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την προστασία της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές.

Η κλιματική αλλαγή, δηλαδή οι μεταβολές των μετεωρολογικών συνθηκών που εκτείνονται σε μεγάλη χρονική κλίμακα, είναι αδιαμφισβήτητη. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τόσο στη φύση όσο και στον άνθρωπο έχουν αρχίσει να είναι εμφανείς.

Έρευνες του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) έχουν δείξει ότι το 33% των οικοσυστημάτων του πλανήτη βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας απειλούνται με εξαφάνιση. Ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ξηρασίες, πλημμύρες και καταιγίδες γίνονται όλο και πιο έντονα, την ίδια στιγμή που η θερμοκρασία ανεβαίνει προκαλώντας λιώσιμο των πάγων, κύματα καύσωνα και πυρκαγιές τεράστιας έκτασης.

Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου η Επίτροπος Περιβάλλοντος θα αναλύσει τη σημερινή πραγματικότητα όσον αφορά την κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη και την Κύπρο, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Θα ανακοινωθεί, επίσης, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της.
____________________