27/2/14

Χαιρετισμός του Προέδρου του ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου κ. Αλέκου Μιχαηλίδη στην τελετή βάφτισης του πλοίου ‘EDT Kennedy’

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που απευθύνω τον χαιρετισμό αυτό εκ μέρους της Αρχής Λιμένων Κύπρου, στα πλαίσια της βάφτισης του νεότευκτου πλοίου ‘EDT Kennedy’ του Ομίλου EDT Offshore, ενός σύγχρονου και εξειδικευμένου υπό κυπριακή σημαία πλοίου μεταφοράς υλικών.

Το πλοίο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή υποστηρικτικών εργασιών στις θαλάσσιες δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, για τις οποίες όπως είναι γνωστό, ο Όμιλος EDT Offshore διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Η ένταξη του πλοίου ‘EDT Kennedy’ στον πλούσιο και εξειδικευμένο στόλο που διαθέτει ο Όμιλος EDT Offshore, είναι ιδιαίτερης σημασίας τόσο για τον ίδιο τον Όμιλο, όσο και για την Αρχή Λιμένων Κύπρου και τον τόπο γενικότερα, αφού θα συμβάλει στην καθιέρωση του Ομίλου, των λιμανιών μας και της Κύπρου, ως κέντρο ποιοτικής και σύγχρονης εξυπηρέτησης και υποστήριξης των θαλάσσιων δραστηριοτήτων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Συγχαίρω θερμά τον Όμιλο EDT Offshore, ένας οργανισμός που αναγνωρίζεται διεθνώς στον τομέα που δραστηριοποιείται, για τη συνεχή αναβάθμιση του θαλάσσιου αλλά και του χερσαίου εξοπλισμού του, και για τις πολύχρονες προσπάθειες που καταβάλλει για την παροχή των υπηρεσιών του, έχοντας ως βάση το λιμάνι Λεμεσού.

Η συνεργασία του Ομίλου EDT Offshore με την Αρχή Λιμένων Κύπρου ξεκίνησε πριν 30 περίπου χρόνια και συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία, στοχεύοντας πάντοτε στην όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική και αποδοτική εξυπηρέτηση των ντόπιων και ξένων πελατών, για αμοιβαίο όφελος. Με την προσφορά των υπηρεσιών του αλλά και με τη συνεχή στήριξη των προσπαθειών του από την Αρχή, ο Όμιλος EDT Offshore συμβάλλει στην καθιέρωση του λιμανιού της Λεμεσού ως κέντρου εξυπηρέτησης σκαφών για εκτέλεση διαφόρων θαλάσσιων εργασιών, αλλά και στην προσέλκυση νέων πελατών. Πρόσθετα ο Όμιλος EDT Offshore με τις δραστηριότητές του, συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού της Λεμεσού καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με όλα τα συνεπακόλουθα οφέλη.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες του Ομίλου EDT Offshore,

Με τη διαχρονική, δημιουργική και ευφάνταστη πορεία σας και το επιχειρηματικό δαιμόνιο που σας διακρίνει, έχοντας ήδη ανεγείρει στο λιμάνι Λεμεσού τις χερσαίες εγκαταστάσεις ‘EDT Oil & Gas Shorebase’ και με τη σημερινή ένταξη στον στόλο σας του πλοίου ‘EDT Kennedy’, έχετε πλέον πετύχει την πλήρη εξειδίκευσή σας στην παροχή υποστηρικτικών εργασιών στις θαλάσσιες δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων. Με τις δραστηριότητες σας βοηθήσατε στην καθιέρωση του λιμανιού της Λεμεσού ως κέντρο εξυπηρέτησης και υποστήριξης του τομέα της ενέργειας.

Με την αναμενόμενη ανάκτηση του Μερρά Ζακακίου, ενός χερσαίου χώρου εμβαδού περίπου 220,000 τετραγωνικών μέτρων, οραματιζόμαστε τη δημιουργία ενός ‘one stop shop’ λιμενικού ενεργειακού πάρκου, στο οποίο ο Όμιλός σας θα έχει σημαντικό ρόλο να επιτελέσει.

Για ακόμη μία φορά συγχαίρω τον Όμιλο EDT Offshore, για τη σημερινή βάφτιση του πλοίου ‘EDT Kennedy’ και την ένταξή του στον στόλο του Ομίλου και εύχομαι σύντομα να βρεθούμε ξανά σε παρόμοιες εκδηλώσεις του Ομίλου, οι οποίες θα αφορούν και πάλι αναβαθμίσεις τόσο του θαλάσσιου εξοπλισμού, όσο και των χερσαίων εγκαταστάσεών του.

Κλείνοντας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Αρχή Λιμένων Κύπρου, ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής των λιμενικών υποδομών του τόπου μας, θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Ομίλου EDT Offshore, αλλά και των άλλων ενδιαφερόμενων εταιρειών, έτσι ώστε τα λιμάνια μας και γενικότερα η Κύπρος, να καθιερωθούν ως περιφερειακά κέντρα εξυπηρέτησης των εργασιών έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Βρισκόμαστε στο κέντρο της ανατολικής μεσογειακής λεκάνης και δεν υπάρχει καλύτερος λιμενικός χώρος για ακτινοκεντρικό ‘hub and spoke’ από το λιμάνι Λεμεσού. Η πρόκληση είναι στα χέρια μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στην Αρχή Λιμένων Κύπρου θα εργαστούμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για να καταστήσουμε τα λιμάνια μας απαραίτητα για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανατολική Μεσόγειο.

Σας ευχαριστώ πολύ.