13/2/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αγία Έδρα






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη, μεταβαίνει αύριο, 14 Φεβρουαρίου, στο Βατικανό, όπου επικεφαλής αντιπροσωπείας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αγία Έδρα.



Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρίστος Πατσαλίδης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ´ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Γραφείο του Ποντίφηκα, και θα ακολουθήσει συνάντηση και με τα μέλη της αντιπροσωπείας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Γραμματέα του Κράτους του Βατικανού, Πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, Αρχιεπίσκοπο Pietro Parolin και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Dominique Mamberti.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε επίσημο γεύμα με τον Πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας.

Το απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Ιδρυτή της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου κ. Andrea Riccardi και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Marco Impagliazzo, στα κεντρικά Γραφεία της Κοινότητας.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε δείπνο που θα παραθέτει προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας η Κοινότητα Αγίου Αιγιδίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου.

_______________