16/2/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε χθες αργά το απόγευμα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, Αρχιεπίσκοπο Dominique Mamberti.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι κατά τη συνάντηση «συζητήσαμε θέματα, όπως το Κυπριακό, η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, η ανάγκη για στήριξη των μνημείων, των Εκκλησιών και των Τεμένων στην Κύπρο.

Μιλήσαμε στη συνέχεια για το ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της διακίνησης υλικών για όπλα μαζικής καταστροφής, της εμπορίας των προσώπων, θέμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον Πάπα Φραγκίσκο, και έχουμε μιλήσει για τη γειτονιά μας και για τον τρόπο με τον οποίον προσανατολίζεται σήμερα η εξωτερική μας πολιτική, στο να μετατραπούν οι υδρογονάνθρακες σε εργαλείο ειρήνης, όπως ήταν ο άνθρακας και ο χάλυβας στην Ευρώπη.

Ανταλλάξαμε επίσης απόψεις αναφορικά με τους διάφορους τρόπους δράσης για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και για θρησκευτική ελευθερία και συνύπαρξη στο χώρο της γειτονιάς μας, της Μέσης Ανατολής».  

------------------