30/1/14

_Η Βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου προήδρευσε εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ΚΣΣΕ


Στο πλαίσιο των σημερινών εργασιών του 1ου Μέρους της Συνόδου 2014 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), η επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας και Γενική Εισηγήτρια της ΚΣΣΕ για τα Παιδιά, κα Στέλλα Κυριακίδου προήδρευσε ακρόασης με θέμα τη σεξουαλική εκμετάλλευση κοριτσιών.
Η ακρόαση συνδιοργανώθηκε από το Κοινοβουλευτικό Δίκτυο για την Πάταξη της Βίας εναντίον των Γυναικών και το Κοινοβουλευτικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων της ΚΣΣΕ. Σ’ αυτήν συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από εξειδικευμένα κέντρα παροχής στήριξης στα θύματα σωματεμπορίας από τη Ρουμανία και την Γερμανία.

Η κα Κυριακίδου προήδρευσε επίσης, ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με θέμα την καταπολέμηση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία μέσω της δημοκρατίας και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, περιλαμβανομένων παιδιών που υπήρξαν θύματα σχολικού εκφοβισμού, εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, την άποψη πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του φαινομένου αυτού, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο όπου τα περιστατικά είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν από γονείς και εκπαιδευτικούς. Σε επισήμανσή της η κα Κυριακίδου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη όπως ενισχυθεί ο σεβασμός προς τη διαφορετικότητα και η καλλιέργεια της πολυπολιτισμικότητας στα σχολεία και τόνισε πως δεν πρέπει να επιδεικνύεται ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας εναντίον των παιδιών.

Αναφέρεται τέλος, πως η επικεφαλής και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, είχαν συνάντηση με την νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της Συνέλευσης κα Anne Brasseur, την οποία συνεχάρησαν για την εκλογή της. Κατά την συνάντηση, τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας ενημέρωσαν την κα Βrasseur για την παρούσα φάση στο κυπριακό πρόβλημα και αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
_______________