5/1/14

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον ΓΓ του ΑΚΕΛ





Ας αποφασίσει επιτέλους το ΑΚΕΛ τι ισχύει; Αυτό που είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ότι σε σχέση με τους διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς έγιναν θετικά βήματα προς τα μπρος ή αυτά που λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ;



Το μόνο κριτήριο του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς ήταν η εμπειρογνωμοσύνη, τα ακαδημαϊκά προσόντα, η επαγγελματική επάρκεια, η επιτυχημένη πορεία των διορισθέντων, κριτήρια που συνάδουν πλήρως με την κυβερνητική εξαγγελία και πολιτική για εξυγίανση στους ημικρατικούς οργανισμούς.

Ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας των διορισθέντων και η ευρύτατη αντιπροσώπευση από το κοινωνικο-πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου, χωρίς οι διορισθέντες να προέρχονται από  σκληρούς κομματικούς πυρήνες, έχει αναγνωριστεί από τους πολίτες.   

Είναι το ΑΚΕΛ που συνέθετε τα Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών στη βάση του κατά πόσον οι υποψήφιοι ανήκουν στην κομματική ομάδα βάσης και ήταν συνεργάσιμοι ή όχι με το κυβερνών κόμμα.

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι ο εκσυγχρονισμός και η αποδοτικότερη λειτουργία των ημικρατικών οργανισμών, στη βάση της χρηστής διοίκησης, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν σκάνδαλα, όπως αυτό της Δρομολαξιάς.

----------------------