10/10/13

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη θεσμοθέτηση και την ετήσια παραχώρηση χορηγιών για προώθηση της επιχειρηματικότητας

Με απόφαση του το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, σήμερα, την πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τη διαχρονική θεσμοθέτηση και ετήσια παραχώρηση Χορηγίας με μέγιστο ποσό ύψους €25.000 προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου, για κάλυψη μέρους των εξόδων της διοργάνωσης του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας.

Επίσης ενέκρινε τη διαχρονική θεσμοθέτηση και ετήσια παραχώρησης Χορηγίας με μέγιστο ποσό ύψους €25.000 προς την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ), για κάλυψη μέρους των εξόδων της διοργάνωσης του Βραβείου Καινοτομίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διαχρονική θεσμοθέτηση και ετήσια παραχώρηση Χορηγίας με μέγιστο ποσό ύψους €10.000, κατά περίπτωση, προς την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και σε μη κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Συνδέσμους κ.ά., για Διαγωνισμούς/ Βραβεία/Δραστηριότητες που θα διοργανώνουν με δικές τους πρωτοβουλίες, στους τομείς της καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, για κάλυψη μέρους των σχετικών εξόδων.

Η εφαρμογή του σημείου που αφορά το μέγιστο ποσό των €10.000 θα τύχει εφαρμογής εφόσον ετοιμαστεί σχέδιο κριτηρίων το οποίο θα εγκριθεί από τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού θα καθορίζει το ύψος της ετήσιας Χορηγίας, ξεχωριστά για κάθε μία από τις πιο πάνω περιπτώσεις.