8/9/13

Δημήτρης Χριστόφιας Τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας




Ανακοίνωση
O τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μετέβη στα κατεχόμενα και είχε θερμή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος ΙζέτΙζτζιάνκαι άλλα στελέχη του κόμματος,  με τους οποίους συζήτησαν εν έκταση το κυπριακό,
ανανέωσαν αισθήματα φιλίας και επαναβεβαίωσαν βούληση για συνεργασία και κοινό αγώνα για επανένωση της Κύπρου με Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως την περιγράφουν τα ΗΕ, λύση βασισμένη στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, λύση που να απαλλάσσει τον κυπριακό λαό από την όποια ξένη στρατιωτική παρουσία και να επανενώνει το κράτος, το λαό και την οικονομία, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα. Τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης συγκλίσεων που επετεύχθησαν μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ. Τον Πρόεδρο Χριστόφια συνόδευε η οικογένεια του.
Μετά τη συνάντηση μετέβη στη γενέτειραστο Δίκωμο του για να παραστεί σε δοξολογία στην Παναγία των Περιβολιών. Το συναπάντημα Δικωμιτών ήταν συγκινητικό. Ακολούθως, η οικογένεια του Δ. Χριστόφια περιόδευσε στο χωριό.                
08/09/2013