26/3/13

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με εκπροσώπους των κλάδων της πτηνοτροφίας, της αιγοπροβατοτροφίας, της αγελαδοτροφίας και της χοιροτροφίας και των αγροτικών οργανώσεων 26/03/2013

Μετά την κατάληξη της συμφωνίας με το Eurogroup για την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των κλάδων της πτηνοτροφίας, της αιγοπροβατοτροφίας, της αγελαδοτροφίας και της χοιροτροφίας καθώς και των αγροτικών οργανώσεων, ώστε να συζητηθούν οι επιπτώσεις και να μελετηθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκε και η Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου καθώς και οι εισαγωγείς ζωοτροφών.

Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι η εγχώρια παραγωγή σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα πρέπει να στηριχθεί μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα μέχρις ότου η κατάσταση επανέλθει στην ομαλότητα.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους παραγωγούς και τις αγροτικές οργανώσεις ότι το Υπουργείο ξεκινά ενέργειες και επαφές με όλους τους εμπλεκομένους ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις κλάδοι.