21/2/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για το θέμα της εκτέλεσης εντάλματος κατάσχεσης κινητών του κράτους 21/02/2013

Σχετικά με την προσπάθεια εκτέλεσης εντάλματος κατάσχεσης κινητών του κράτους αναφέρουμε τα εξής:

Η υπόθεση έχει να κάνει με ανάκληση απαλλοτρίωσης ύψους πέντε περίπου εκατομμυρίων ευρώ συν οι τόκοι. Το θέμα είναι στα δικαστήρια, γιατί ο ιδιοκτήτης απαιτεί να εκτελεστεί η απαλλοτρίωση.

Το κράτος δεν χρειάζεται το συγκεκριμένο τεμάχιο γι’ αυτό και δεν αισθάνεται ότι χρωστά οτιδήποτε. Το κράτος αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου για να πράξει ανάλογα.

Αυτοί που δεν αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου είναι ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του. Θέλουν εδώ και τώρα το κράτος -δηλαδή ο φορολογούμενος πολίτης- να πληρώσει πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ, όταν το κράτος δεν χρειάζεται το τεμάχιο.

Η σπουδή του επιτελείου του κ. Αναστασιάδη και του κόμματός του σαν έτοιμοι από καιρό να εκμεταλλευτούν το θέμα δημιουργεί εύλογες υποψίες για την ξαφνική προσπάθεια ορισμένων να εκτελέσουν το ένταλμα κατάσχεσης τρείς μέρες πριν από τις εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί αίτηση στο δικαστήριο από τη Γενική Εισαγγελία για ανάκληση του εντάλματος.

Ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του επιλέγουν να δυσφημίζουν το κυπριακό κράτος και την Κύπρο για χάρη της Προεδρίας.