22/12/13

Ο Υπουργός Γεωργίας τέλεσε τα εγκαίνια της Διαμετακομιστικής Μονάδας Ανακυκλώσιμων Υλικών της Γαλάτας





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης τέλεσε σήμερα, στη Γαλάτα, τα εγκαίνια της Διαμετακομιστικής Μονάδας Ανακυκλώσιμων Υλικών της κοινότητας.


Στην ομιλία που εκφώνησε κατά τα εγκαίνια, ο κ. Κουγιαλής, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχει και συνεισφέρει το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στην επιτυχία του εγχειρήματος αυτού, το οποίο προσδοκούμε ότι θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες Τοπικές Αρχές.
Πρόσθεσε ότι «η εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων αποτελεί ηθική υποχρέωση κάθε κοινωνίας και πηγάζει από την ανάγκη μας για περιορισμό στο μέγιστο δυνατόν, της αλόγιστης χρήσης των πόρων και για βελτίωση των τρόπων διαχείρισής τους».

Τέλος, ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι ο προγραμματισμός των δράσεων για τη μείωση, τη χωριστή διαλογή και την ορθή διαχείριση των οργανικών αποτελεί σήμερα προτεραιότητα για το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και μια από τις σημαντικότερες δράσεις μας ως κοινωνία μέσα στα επόμενα χρόνια. «Το Υπουργείο στηρίζει ένθερμα αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια και συνδράμει ενεργά ώστε να συνεχιστεί με επιτυχία», κατέληξε ο κ. Υπουργός.


____________