12/12/13

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στο ΑΚΕΛ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση





Σε απάντηση σημερινής δήλωσης του επικεφαλής για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΚΕΛ, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

 


«Τα θέματα που εγείρει στη δήλωσή του το ΑΚΕΛ έχουν απαντηθεί κατ’ επανάληψη από τον Υπουργό Εσωτερικών. Εξάλλου, τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013, ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, για όλα αυτά τα θέματα που αφορούν στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τα άλλα, όλες οι παράμετροι αυτού του ζητήματος είναι γνωστές στους άμεσα ενδιαφερόμενους, εφόσον εξακολουθεί, από τη μια, ο διάλογος στα πλαίσια της Μεικτής Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν, πέραν των θεσμοθετημένων οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι των κομμάτων, και από την άλλη, τρέχει το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία στα πλαίσια του Μνημονίου Συναντίληψης.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2014 θα υποβληθεί το προσχέδιο της μελέτης των Εμπειρογνώμων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Περί τα τέλη Μαρτίου 2014 θα υποβληθεί η τελική μελέτη και μέχρι τον Ιούνιο του 2014, η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να αποφασίσει για το μοντέλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα υιοθετηθεί. Υποχρέωσή μας είναι, να επιλέξουμε εκείνο το μοντέλο που θα μεγιστοποιεί το εθνικό δημόσιο συμφέρον, προς όφελος, πάντοτε, του πολίτη».

---------------------