21/11/13

Συμφωνία συνεργασίας με γερμανικά νοσηλευτήρια υπέγραψε το Υπουργείο Υγείας







Συμφωνία συνεργασίας με γερμανικά νοσοκομεία για παροχή διευκολύνσεων σε Κύπριους ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους, υπέγραψε το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για το Hildensheim Hospital και το Frankfurt  Oder.



Η  συμφωνία,   η   οποία  υπογράφηκε  σε  πρόσφατη  επίσκεψη  του  Υπουργού  Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη στη Γερμανία, εντάσσεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τον συντονισμό των συστημάτων Κοινωνικών Ασφαλίσεων και για την παροχή διευκολύνσεων σε ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους. Οι διευκολύνσεις περιλαμβάνουν την μεταφορά  τους από και προς τα νοσοκομεία και την εξασφάλιση κατάλληλων χώρων διαμονής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο δρ Πετρίδης είχε συναντήσεις με τις Διευθυντικές Ομάδες και των δύο νοσοκομείων όπως και με αυτή του Charite Hospital,  το οποίο παρέχει ήδη διευκολύνσεις σε Κύπριους ασθενείς. Στο πλαίσιο των συναντήσεων ανταλλάγηκαν απόψεις αναφορικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών αλλά και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση Κυπρίων γιατρών στα γερμανικά  νοσοκομεία.

Εξετάστηκαν παράλληλα οι δυνατότητες διοργάνωσης στην Κύπρο επιμορφωτικών ημερίδων σε συνεργασία με γιατρούς των τριών νοσοκομείων. Υποβλήθηκε μάλιστα εισήγηση για την πραγματοποίηση ημερίδων σε εξειδικευμένους τομείς όπως οι αλλογενείς μεταμοσχεύσεις και η ραδιοθεραπεία-στερεοτακτική ακτινοβολία.

Επιπρόσθετα, ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους των νοσηλευτηρίων και να  συναντηθεί με Κύπριους ασθενείς που νοσηλεύονται  σε  αυτά.  Ο δρ Πετρίδης διαπίστωσε το ψηλό επίπεδο υπηρεσιών και συνομίλησε με τους ασθενείς, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους τόσο προς το Υπουργείο όσο και προς την πρεσβεία της Κύπρου στη Γερμανία για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που τους προσφέρουν.
________________