23/11/13

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Ομήρου σε εκδήλωση της Δημοτικής Ομάδας Πρόληψης Γεροσκήπου






Είναι με ξεχωριστή χαρά που παρευρίσκομαι στην εκδήλωση για τα 10χρονα της Δημοτικής Ομάδας Πρόληψης Γεροσκήπου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Δημοτική Ομάδα Πρόληψης, μια εθελοντική κίνηση πολιτών του Δήμου Γεροσκήπου που δημιουργήθηκε και δραστηριοποιείται με στόχο την πρόληψη των εξαρτήσεων.



Ιδρύθηκε το 2003 από το Δήμο Γεροσκήπου και έκτοτε δραστηριοποιείται τόσο στη Γεροσκήπου όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου. Καταθέτει ήδη 10 χρόνια δημιουργικής και πολύτιμης προσφοράς.

Στόχος της μέσα από σχεδιασμένα προγράμματα να εκπαιδεύσει, να ενεργοποιήσει, να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει σε πολλαπλά επίπεδα διαφορετικές ομάδες πληθυσμού της κοινότητας (γονείς, παιδιά, εφήβους, νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, επαγγελματίες κ.α.).

Οι εθελοντές της Δημοτικής Ομάδας Πρόληψης αλλά και όλοι οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν, με βασική ιδέα της φιλοσοφίας τους πως η «Πρόληψη αφορά σε όλους», έχουν πιστέψει ότι η δραστηριοποίηση των απλών πολιτών μπορεί να αποδώσει καρπούς και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των εξαρτήσεων αλλά και κάθε είδους παραβατικής  ή επικίνδυνης συμπεριφοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο η Δημοτική Ομάδα Πρόληψης συνεργάζεται με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και πολλούς άλλους φορείς στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα της Δημοτικής Ομάδας Πρόληψης έχουν την έγκριση του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου και υλοποιούνται από τα εκπαιδευμένα μέλη της, από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και από τους επιστημονικούς της συνεργάτες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Δημοτική Ομάδα Πρόληψης προσφέρει προγράμματα ατομικών και οικογενειακών συμβουλών, ότι εκδίδει το περιοδικό «ΕΠΙΛΕΓΩ ΖΩΗ» που περιλαμβάνει θέματα πρόληψης, παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά θέματα και που λειτουργεί ως κανάλι επικοινωνίας με τους γονείς αλλά και τους νέους της κοινότητας.  Όλες αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν στην τοπική κοινωνία, σε κάθε πολίτη ή επαγγελματία με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα τους.

Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης και των συνακόλουθων προβλημάτων που δημιουργούνται στην κυπριακή κοινωνία, η προσφορά της Δημοτικής Ομάδας Πρόληψης Γεροσκήπου και άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών οργανωμένων θεσμών και εθελοντικών οργανισμών είναι πέρα από πολύτιμη και απολύτως αναγκαία.

Σας απευθύνω και πάλι θερμά συγχαρητήρια για τα 10χρονα της Δημοτικής Ομάδας  Πρόληψης Γεροσκήπου και εύχομαι καλή συνέχεια.


----------------------