1/11/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της Λεμεσού, στον Άγιο Ιωάννη (Αγρού)

O Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λεμεσού, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Ιωάννη (Αγρού) και αφορούσε τις Κοινότητες Άγιος Θεόδωρος (Αγρού), Άγιος Ιωάννης (Αγρού), Αγρίδια, Αγρός, Αμίαντος, Δύμες, Κάτω Μύλος, Κυπερούντα, Πελένδρι, Ποταμίτισσα και Χανδριά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες από αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, καθώς και εμπλεκόμενων Υπηρεσιών άλλων κυβερνητικών Οργανισμών, με στόχο την εξέταση και την, κατά το δυνατόν, προώθηση των αιτημάτων των προαναφερθεισών κοινοτήτων.

Στόχος αυτής της σύσκεψης, όπως και όλων των περιφερειακών συσκέψεων που πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών στις επαρχίες, είναι η επί τόπου εξέταση των προβλημάτων που απασχολούν την κάθε κοινότητα ξεχωριστά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή ως σύνολο.

Σε εισαγωγική του ομιλία και απευθυνόμενος στους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων περιοχών της επαρχίας Λεμεσού, ο κ. Χάσικος επανέλαβε τη θέση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιλύσει τα διάφορα θέματα που απασχολούν τις κοινότητες όσο το δυνατό πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.
Ο τόπος, πρόσθεσε, διανύει μια δύσκολη περίοδο λόγω των οικονομικών συνθηκών αλλά, τόνισε, δεν θα αναστείλουμε τους σχεδιασμούς, έτσι ώστε όταν η οικονομική κατάσταση μας το επιτρέψει, οι σχεδιασμοί να είναι έτοιμοι για υλοποίηση. Η προσπάθεια να βελτιωθούν τα πράγματα, υπογράμμισε ο κ. Χάσικος, δεν πρόκειται να σταματήσει και η συνεργασία των ίδιων των Κοινοτικών Συμβουλίων είναι επιβεβλημένη. Υπάρχουν προβλήματα, συνέχισε ο κ. Υπουργός, τα οποία όμως δεν είναι δυσεπίλυτα, τονίζοντας ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των θεμάτων που απασχολούν τις τοπικές Αρχές και ιδιαίτερα τις κοινότητες, παρά τις αντιξοότητες.

Στη σύσκεψη, τέθηκε επί τάπητος σημαντικός αριθμός θεμάτων και αιτημάτων, όπως για παράδειγμα: Διαπλάτυνση και επιδιόρθωση δρόμων, βελτίωση και κατασκευή αγροτικών δρόμων, εγγραφή αγροτικών δρόμων σε δημόσιους, διάνοιξη δρόμων για σκοπούς πυροπροστασίας, επιστρώσεις δρόμων, εξωραϊστικά έργα, δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου στον Αμίαντο, θέματα πολεοδομικών ζωνών, ανάπλαση κεντρικής πλατείας και των παρακείμενων δρόμων (Πελένδρι), αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Πελενδρίου για παραχώρηση οικονομικής βοήθειας για την αγορά της οικίας του ήρωα Σωτήρη Τσαγγάρη με σκοπό τη δημιουργία Μουσείου, δημιουργία – κατασκευή δύο πάρκων στην κοινότητα Πελενδρίου (το Κοινοτικό Συμβούλιο ζητά προώθηση αυτού του έργου για συγχρηματοδότησή του από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία στα πλαίσια της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020), ανέγερση κοινοτικού κτηρίου και αναπαλαίωση παλαιού νερόμυλου (Ποταμίτισσα), αίτημα για επιδιόρθωση – αναπαλαίωση της οικίας του ήρωα Στυλιανού Λένα και κατασκευή/επιδιόρθωση δρόμων (Χανδριά), αποχετευτικά προβλήματα της κοινότητας Άγιος Ιωάννης (Αγρού), καθώς και άλλα θέματα.