6/11/13

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναβάλλεται για το απόγευμα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Ντάουνερ

Αναβλήθηκε για το απόγευμα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Εν όψει του γεγονότος ότι, κατά τη συνάντηση του κ. Μαυρογιάννη με τον κ. Ντάουνερ πριν από μια ώρα, ενημερωθήκαμε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των Ηνωμένων Εθνών με την τουρκοκυπριακή πλευρά για το κοινό ανακοινωθέν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεώρησε ότι θα ήταν άνευ αντικειμένου η προγραμματισμένη συνάντηση και γι' αυτό και ζήτησε όπως αυτή πραγματοποιηθεί το απόγευμα προκειμένου να δοθεί χρόνος στα Ηνωμένα Έθνη να εξαντλήσουν τις καταβαλλόμενες προσπάθειές τους για τη διαμόρφωση κοινού ανακοινωθέντος με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Αυτό νομίζω είναι σαφές σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες που γίνονται για το κοινό ανακοινωθέν και θα ήταν όντως άνευ αντικειμένου μια τέτοια συνάντηση». Πρόσθεσε πως για ο,τιδήποτε άλλο υπάρξει, τα ΜΜΕ θα τύχουν ενημέρωσης. Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι για να συνεχιστούν οι συναντήσεις μέχρι το απόγευμα φαίνεται να υπάρχει έδαφος για τη διαμόρφωση του κοινού ανακοινωθέντος, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «σίγουρα, έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση και γι' αυτό ζητήσαμε αυτή την αναβολή μέχρι το απόγευμα». Ερωτηθείς ποια ώρα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Ντάουνερ το απόγευμα, ο κ. Στυλιανίδης είπε «ενδεχομένως στις 5.30 μ.μ., αλλά περιμένουμε να δούμε και κάποια ενημέρωση που θα έχουμε».