8/11/13

Παρατείνεται η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο
του σχεδίου ενισχύσεων για ιδιωτική συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις


Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι η παραλαβή αιτήσεων για ιδιωτική συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν την περίοδο 1/1/2014 – 30/6/2014, στα πλαίσια του Σχεδίου ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (De minimis) προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης ή/και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, για συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις στην ενιαία αγορά και τρίτες χώρες, παρατείνεται για μία εβδομάδα. Ως εκ τούτου η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Νοεμβρίου 2013.

Δικαιούχοι είναι νομικά πρόσωπα/επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης ή/και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, όπως αυτά καθορίζονται στο Παράρτημα Ι της Συνθήκης (ΕΚ), εξαιρουμένων των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται αιτήσεις συμμετοχής από τον Κλάδο Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων - Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καθώς και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mcit.gov.cy/ts. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή ιδιοχείρως, μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, στη διεύθυνση: Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κλάδος Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων, Ανδρέα Αραούζου 6, 1421 Λευκωσία, Κύπρος. Αιτήσεις που παραλαμβάνονται μετά τις 15 Νοεμβρίου θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο ουδεμία δέσμευση αναλαμβάνει έναντι των αιτητών μέχρι τη ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2014 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

_________________

8 Νοεμβρίου, 2013