30/8/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου κ. Αλέξη Γαλανό.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στον καλύτερο δυνατό συντονισμό μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ένωσης Δήμων Κύπρου, εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ, στη Λευκωσία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Γαλανός δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θεώρησα σημαντικό να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις με τον κ. Υπουργό, για τα θέματα που θα συζητήσουμε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων και για το πώς προχωρούμε στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα σε σωστά πλαίσια.

Εν τω μεταξύ, θα συνέλθει και η Μεικτή Επιτροπή Κυβέρνησης και Ένωσης Δήμων για την Αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να γίνει μια προεργασία την οποία θα θέσουμε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης».

Στη συνέχεια, ο κ. Χάσικος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εργαζόμαστε, συνεργαζόμαστε με την Ένωση Δήμων στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων για τις 18 Σεπτεμβρίου και αντιλαμβάνεστε ότι είχαμε θέματα να συζητήσουμε».