5/8/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Επιχείρηση διακομιδής τραυματία από τάνκερ νότια της Κύπρου


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 5 Αυγούστου 2013 και ώρα 2.30 μ.μ., το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση από το Εμπορικό Πλοίο (τάνκερ) «FRONT SIGNE», με σημαία HONG KONG, για άμεση μεταφορά μέλους του πληρώματος του, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών στο πλοίο, σε νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το πλοίο έπλεε περί τα 15 ναυτικά μίλια νότια της Λεμεσού.
Το ΚΣΕΔ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Εμπορικού πλοίου και συντόνισε την εκτέλεση επιχείρησης διακομιδής του ασθενούς αποστέλλοντας το ταχύ περιπολικό «ΘΗΣΕΑΣ» της Λιμενικής
Για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας προκειμένου να ενημερωθεί ο πρόξενος του HONG-KONG και οι οικείοι του τραυματία.
Είναι το τρίτο περιστατικό σε διάστημα 8 ημερών με τραυματίες σε πολεμικά και εμπορικά πλοία που έπλεαν στην περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι, υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ μεταφέρθηκαν άμεσα -με ελικόπτερα ή πλοία που βρίσκονται σε ετοιμότητα για το σκοπό αυτό- σε Νοσοκομεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

5/8/13

και Ναυτικής Αστυνομίας με συνοδεία έμπειρου νοσηλευτής του Γεν. Νοσοκομείου Λεμεσού. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού γύρω στις 4.30 μ.μ. όπου και παραδόθηκε για περίθαλψη στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.