26/8/13

Επιτυχής διάσωση ατόμου στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λεμεσού


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι χθες, στις 5.40 μ.μ., το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έλαβε πληροφορία από τη Διοίκηση Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας ότι, στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Λεμεσού, άτομο το οποίο έκανε θαλάσσιο σπορ (kite surfing) αγνοείται. Την πληροφορία στη Λιμενική Αστυνομία έδωσε φιλικό πρόσωπο του αγνοούμενου.



Το ΚΣΕΔ απέστειλε άμεσα για διεξαγωγή έρευνας στην περιοχή το Παράκτιο Περιπολικό «ΘΗΣΕΑΣ» και ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας,  Ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) του Αρχηγείου Αστυνομίας καθώς και τη Ναυαγοσωστική Μονάδα της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, η οποία συμμετείχε στις έρευνες με έξι ταχύπλοα σκάφη.

Μετά από εξονυχιστικές έρευνες σε περιοχή 12 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων, ο αγνοούμενος ανευρέθηκε σώος, σε απόσταση 7 χλμ από την ακτή, στις 7.40 μ.μ. από το ελικόπτερο «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» της ΜΑΕΠ, το οποίο παρά τη συνεχή συμμετοχή του στην κατάσβεση πυρκαγιών συμμετείχε με πλήρη αποτελεσματικότητα στην επιχείρηση διάσωσης.  

Η επιχείρηση περατώθηκε στις 8.25μ.μ. με τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείου Λεμεσού για προληπτικούς λόγους και την επιστροφή όλων των σωστικών μέσων στις βάσεις τους.

26/8/13