29/8/13

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για μεταφορά ασθενούς σε νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για μεταφορά ασθενούς σε νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 12:40 μ.μ., το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση για επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου η οποία υπέστη καρδιακή προσβολή.
Την κλήση για άμεση μεταφορά της επιβάτιδας σε νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέπεμψε το κρουαζιερόπλοιο με το όνομα «ROYAL IRIS» υπό σημαία Παναμά, που έπλεε περί τα 40 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου.
Το ΚΣΕΔ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα και συντόνισε την εκτέλεση επιχείρησης αεροδιακομιδής της ασθενούς αποστέλλοντας ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς με συνοδεία έμπειρου νοσηλευτή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου το οποίο ενημερώθηκε σχετικά σύμφωνα με τις διαδικασίες του Εθνικού Σχεδίου «ΝΕΑΡΧΟΣ». Η ασθενής παραδόθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου περί τις 2:15 μ.μ.
Για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας προκειμένου να ενημερωθούν οι Ισραηλινές Αρχές και οι οικείοι της ασθενούς.
Είναι το τέταρτο ιατρικό περιστατικό τον τελευταίο μήνα που επισυνέβη σε πλοίο που έπλεε στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά το οποίο, υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ, μεταφέρθηκαν άμεσα ασθενείς -με ελικόπτερα ή πλοία που βρίσκονται σε ετοιμότητα για το σκοπό αυτό– σε Νοσοκομεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.