29/8/13

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο ΑΚΕΛ για τον διορισμό Αν. Διευθυντή Κτηματολογίου 29/08/2013


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, σε απάντηση σε σημερινή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ κ. Γιώργου Λουκαΐδη για τον διορισμό Αναπληρωτή Διευθυντή Κτηματολογίου, επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

«Οι μόνιμοι διορισμοί διέπονται από τον περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο ο οποίος καθορίζει τα κριτήρια διορισμού ή και προαγωγής τα οποία είναι η αξία, τα προσόντα και η αρχαιότητα.
Στην περίπτωση αναπληρωματικού διορισμού, όπως η συγκεκριμένη περίπτωση Αναπληρωτή Διευθυντή στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, ακολουθήθηκε από τον Υπουργό η ίδια νομοθετική πρόβλεψη, δηλαδή αξία, προσόντα και αρχαιότητα.
Συνεκτιμώντας τα πιο πάνω, αλλά και στη βάση της πάγιας Νομολογίας επί του συγκεκριμένου θέματος, ο Υπουργός κατέληξε σε αυτή την απόφαση.
Σε ό,τι αφορά την αρχαιότητα, επισημαίνεται ότι ο επιλεγείς υπηρετεί στο Τμήμα 22 χρόνια περισσότερα έναντι του μη επιλεγέντος ο οποίος, ας σημειωθεί, έχει ήδη υπηρετήσει προηγουμένως ως Αναπληρωτής για 8,5 μήνες.
Τα πιο πάνω αποτελούν απεικόνιση των πραγματικών και νομικών δεδομένων που οδήγησαν τον Υπουργό Εσωτερικών στην εισήγηση προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για τον διορισμό.
Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει το ΑΚΕΛ είναι εκ του πονηρού και ουδόλως ανταποκρίνονται προς την πραγματικότητα.
Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι η απόφαση του Υπουργού επαναφέρει τη χρηστή διοίκηση και αποκαθιστά την αξιοκρατία».