27/8/13

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κέντρου Υποστήριξης Φορέων AIDS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του
Κέντρου Υποστήριξης Φορέων AIDS



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με εκπροσώπους του Κέντρου Υποστήριξης Φορέων AIDS (ΚΥΦΑ).
Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΦΑ κα Στέλλα Μιχαηλίδου ενημέρωσε αρχικά τον Υπουργό Άμυνας  για το έργο που επιτελεί η εθελοντική τους οργάνωση. Ακολούθως αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει για συνεργασία της με το Υπουργείο Άμυνας με στόχο την ενίσχυση της διαφώτισης και ενημέρωσης των νέων όσον αφορά το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS). Στη βάση αυτή, πρόσθεσε, γίνεται προσπάθεια για προώθηση ενός ‘Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου κατά του AIDS’ το οποίο σκοπεύει στη συνεργασία της οργάνωσης με τα Υπουργεία Άμυνας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού.
Ο κ. Φωτίου συνεχάρη την κα Μιχαηλίδου για την πολύ σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά του ΚΥΦΑ, η οποία εκτιμάται και στηρίζεται με κάθε τρόπο από την κυπριακή πολιτεία. Αναφερόμενος στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο τόνισε ότι το Υπουργείο Άμυνας καλωσορίζει μια τέτοια συνεργασία και εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείου να συμβάλει τα μέγιστα στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, μέσω ενημέρωσης και διαφώτισης των νέων που υπηρετούν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.  Σημείωσε δε ότι θα υποβληθούν άμεσα εισηγήσεις και απόψεις προκειμένου το Υπουργείο να συμβάλει στην ετοιμασία του εθνικού αυτού στρατηγικού σχεδίου.


27/8/2013