27/8/13

Συμμετοχή βουλευτών στις εργασίες της Ολομέλειας της 59ης Διάσκεψης του CPA 27/08/2013

Ο βουλευτής δρ Πάμπος Παπαγεωργίου αναχωρεί αύριο για το Johannesburg της Νότιας Αφρικής για να συμμετάσχει στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), από 28 Αυγούστου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου, υπό την ιδιότητά του ως Περιφερειακού Εκπροσώπου της Περιφέρειας των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου του Συνδέσμου.

Ακολούθως θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ολομέλειας της 59ης Διάσκεψης του Συνδέσμου. Στη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα διαχείρισης του Συνδέσμου όπως ο προϋπολογισμός, προγράμματα και σεμινάρια, θέματα εσωτερικού οικονομικού ελέγχου και διάφορα άλλα αιτήματα κλάδων-μελών προτού τεθούν για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Εξάλλου, τα άλλα δύο μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στο CPA βουλευτές κ.κ. Γεώργιος Τάσου και Σοφοκλής Φυττής αναχωρούν την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, για να συμμετάσχουν επίσης στις εργασίες της Ολομέλειας της Παγκόσμιας Διάσκεψης του Συνδέσμου. Την αντιπροσωπία συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Χριστιάνα Σολομωνίδου.

Κύριο θέμα της Διάσκεψης θα αποτελέσουν οι αποτελεσματικές λύσεις που μπορεί να προτείνει η Κοινοπολιτεία στις σημερινές και μελλοντικές αναπτυξιακές προκλήσεις. Σε επιμέρους θεματικά εργαστήρια θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν στους Στόχους της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών μέχρι το 2015, στον διαχωρισμό των εξουσιών σε σχέση με τη χρηστή διακυβέρνηση, στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις σε θέματα οικονομίας και επιχειρήσεων, στον ρόλο της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του γεωργικού τομέα καθώς και στη δημοκρατική διακυβέρνηση σε ένα τεχνολογικά διαχειριζόμενο περιβάλλον.