28/8/13

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία 28/08/2013

Το θέμα της νομιμότητας ή όχι του διορισμού της Ερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία που βιώνει η κυπριακή οικονομία θα προκύψει όταν και εφόσον αποφασίσουν κάποιοι να την αμφισβητήσουν μέσω νομικών διαδικασιών, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος
 Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Υπάρχουν διιστάμενες νομικές απόψεις για τη γνωστή τροποποίηση του Νόμου περί Διορισμού Ερευνητικών Επιτροπών.


Το θέμα της νομιμότητας ή όχι του διορισμού της Ερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία που βιώνει η κυπριακή οικονομία θα προκύψει όταν και εφόσον αποφασίσουν κάποιοι να την αμφισβητήσουν μέσω νομικών διαδικασιών.

Ωστόσο, η πολιτική διάσταση του θέματος είναι μία. Ο λαός απαιτεί να μάθει όλη την αλήθεια για το πώς φτάσαμε μέσα σε πέντε χρόνια σε αυτή την οικονομική τραγωδία. Απαιτεί, επίσης, απόδοση ευθυνών.

Η ακροαματική διαδικασία της Ερευνητικής Επιτροπής έγινε δημοσίως και όχι πίσω από κλειστές πόρτες γραφείων ποινικών ανακριτών. Το χειρότερο όλων, όμως, σε αυτή την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα μας είναι η αμφισβήτηση των θεσμών που αποτελούν στήριγμα για την αξιοπιστία της χώρας».