8/7/13

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου


Στερούνται σοβαρότητας οι ισχυρισμοί του ΑΚΕΛ εναντίον της Κυβέρνησης για διαρροές και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Αναφορικά με το διερευνώμενο σκάνδαλο επένδυσης του Ταμείου Συντάξεων της CΥΤΑ σε τουρκοκυπριακή γη, η Κυβέρνηση έχει διορίσει Ερευνητική Επιτροπή με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και όχι ενός Υπουργού.
Καμιά κατάθεση κανενός εμπλεκομένου δεν διέρρευσε η Κυβέρνηση προς τα ΜΜΕ. Συνεπώς, οι ισχυρισμοί του ΑΚΕΛ περί δήθεν διαρροών από πλευράς Κυβέρνησης με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τραπεζικά σκάνδαλα για να δοθεί άλλοθι σε τραπεζίτες και τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για συγκάλυψη σκανδάλων δύο παλαιότερων Υπουργών και για αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα της οικονομίας, στερούνται κάθε σοβαρότητας.
Θα είχε δίκαιο το ΑΚΕΛ αν διακόπταμε κάποια έρευνα ή παρακωλύαμε δικαστικές διαδικασίες για τις προαναφερθείσες περιπτώσεις. Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπραξε κάτι τέτοιο, αλλά παρέχει πλήρη στήριξη στις Ερευνητικές Επιτροπές ή τις Υπηρεσίες που το πράττουν.
Επίσης, στερούνται σοβαρότητας οι ισχυρισμοί του ΑΚΕΛ για δήθεν απόπειρα αντιδημοκρατικής παύσης των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών και ξεπούλημά τους. Οι θέσεις της Κυβέρνησης για τα εγειρόμενα θέματα των ημικρατικών οργανισμών είναι ξεκάθαρες και οι πολιτικοί της στόχοι έχουν ανακοινωθεί. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια είναι πάγια τακτική του ΑΚΕΛ για όσες έρευνες γίνονται από Ερευνητικές Επιτροπές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που η ίδια διόρισε για το Μαρί, να αμφισβητεί εξαρχής το έργο τους και στο τέλος και τα πορίσματά τους.
Εμείς δεν φοβούμαστε από αυτές τις Ερευνητικές Επιτροπές και θα τις αφήσουμε να εργαστούν απερίσπαστες.
Αναφορικά με τα περί προσπάθειας φίμωσης του οποιουδήποτε, είπαμε και χθες ότι μόνο θυμηδία προκαλούν. Η πλέρια δημοκρατία είναι στάση ζωής για την παρούσα Κυβέρνηση.
Εάν το ΑΚΕΛ επιθυμεί να μιλά από το πρωί μέχρι το βράδυ έχει κάθε δικαίωμα να το πράττει. Θα παίρνει, όμως, και απαντήσεις.
Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι στην περίπτωσή τους και στην κατάσταση που παρέδωσαν το κράτος και την οικονομία μετά την πενταετή διακυβέρνησή τους, καλό θα ήταν να μην προκαλούν καθημερινώς ζητώντας και τα ρέστα».