19/7/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε το ΓΕΕΦ


Ικανοποίηση από την ενημέρωση της οποίας έτυχε από τους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) αναφορικά με την κατάσταση της Εθνικής Φρουράς, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου, επισκέφθηκε σήμερα το ΓΕΕΦ. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς για την ενδελεχή, λεπτομερή και εν εκτάσει ενημέρωση όσον αφορά την κατάσταση του στρατεύματος και τις δυνατότητες για άμυνα και ταυτόχρονα να εκφράσω και την ικανοποίησή μου για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η Εθνική Φρουρά, με την υπογράμμιση ότι είναι καλά γνωστό πως δεν είμαστε ένας επιθετικός στρατός, είμαστε, όμως, μια χώρα που έχει ανάγκη από έναν καλά οργανωμένο στρατό για λόγους καθαρά άμυνας.
Πιστεύω ότι η σύζευξη Κυβέρνησης, Βουλής, Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς - πάντοτε υπό την εποπτεία του Υπουργού Άμυνας - ήταν κάτι το επιβαλλόμενο έτσι ώστε να είμαστε γνώστες του ποιες ενδεχόμενες ανάγκες υπάρχουν και σε ποια κατάσταση βρίσκεται η Εθνική Φρουρά, και εκφράζω την ικανοποίησή μου για όσα άκουσα».
Ερωτηθείς αν η Εθνική Φρουρά θα ενισχυθεί ασχέτως των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «ουδέν σχόλιο».