5/7/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.


Μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη μας συνδέει μακρά, ειλικρινής φιλία, και είχαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε σήμερα μια συζήτηση που κάνουμε επί χρόνια για την πορεία του εθνικού θέματος, για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, για την οικονομική κρίση - διότι αυτό είναι που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή ως κοινωνίες, ως λαούς, ως ΕΕ, αλλά και διότι η οικονομική κρίση εκ των πραγμάτων επηρεάζει και την εξωτερική πολιτική.

Οφείλουμε να δηλώσουμε - και η Ελληνική Δημοκρατία, αλλά το ίδιο φυσικά είμαι βέβαιος και η Κυπριακή Δημοκρατία - ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει σε τίποτα τα αντανακλαστικά μας και τις προτεραιότητες μας σε σχέση με την εξωτερική πολική, την προστασία της εθνικής ακεραιότητας και, γενικότερα, των εθνικών κυριαρχικών συμφερόντων.

Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να αξιοποιήσουμε τους φυσικούς μας πόρους, να κρατάμε ενεργά τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και να έχουμε πλήρη αντίληψη των συσχετισμών που αλλάζουν διαρκώς, διότι η περιοχή γεννά νέα προβλήματα, αλλά και νέες ευκαιρίες».