19/7/13

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ, για το Τμήμα Αναδασμού 19/07/2013

Η Κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητά της την επανεκτίμηση των αξιών ακινήτων και γης για σκοπούς φορολογίας ακίνητης περιουσίας ως άμεση και επιτακτική υποχρέωση που απορρέει από το Μνημόνιο με την Τρόικα.

Ως εκ τούτου, αποφάσισε όπως αναστείλει τη λειτουργία του Τμήματος Αναδασμού για ένα χρόνο, ώστε να ενισχυθεί η σημαντική αυτή προσπάθεια του Κτηματολογίου με έμψυχο υλικό.

Με κανένα τρόπο δεν τίθεται στο περιθώριο με την απόφαση αυτή ο γεωργικός τομέας. Αντιθέτως, και με τις επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε η Κυβέρνηση από την ΕΕ στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, κατέστησε ξανά δυνατή την επανεκκίνηση του Προγράμματος για τη γεωργία ύψους 40 εκ. ευρώ μόνο για το 2013.

Επιπροσθέτως, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι το Τμήμα Αναδασμού είναι σημαντικό εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη και γι’ αυτό μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των νέων αξιών ακινήτων και γης το Τμήμα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.