11/7/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Κενεβέζου στα εγκαίνια του εκπαιδευτικού κέντρου Τεχνολογίας Αυτοκινήτου, στο Δάλι 11/07/2013

Το εκπαιδευτικό κέντρο τεχνολογίας αυτοκινήτου ATC, Automotive Technology Center, τα εγκαίνια του οποίου τελούμε σήμερα αποτελεί ένα εγκεκριμένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης του Institute of the Motor Industry & IMI Awards Αγγλίας στην Κύπρο.


Το κέντρο επιτελεί ένα αξιόλογο έργο και προσφέρει αρκετά στην τεχνική κατάρτιση του τεχνικού εργατικού δυναμικού της Κύπρου γιατί στα πλαίσια λειτουργίας του, εκπαιδεύονται και μετεκπαιδεύονται τεχνικοί οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με τη συντήρηση και επιδιόρθωση μηχανοκινήτων οχημάτων.
Η ραγδαία ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας και ειδικότερα της αυτοκινητοβιομηχανίας σήμερα, απαιτεί συνεχή επιμόρφωση, εκπαίδευση και κατάρτιση ειδικών οι οποίοι θα είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις των καιρών.
Η συνεισφορά επίσης του κέντρου σε συνεργασία και με άλλους κρατικούς φορείς στη συγγραφή και τελική διαμόρφωση των εθνικών επαγγελματικών προτύπων για τους τεχνικούς οχημάτων ήταν αξιέπαινη.
Ο μεγάλος αριθμός προγραμμάτων κατάρτισης που έχει υλοποιήσει το κέντρο από το 2004 που έχει ιδρυθεί, και το πλήθος των τεχνικών που έχουν καταρτιστεί όλα αυτά τα χρόνια, μαρτυρούν τη σοβαρότητα που διακατέχει το διευθύνων και εκπαιδευτικό προσωπικό του κέντρου και προδιαγράφουν λαμπρό μέλλον και επιτυχίες στο έργο του.
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι πάντοτε πρόθυμο να εργαστεί και να βοηθήσει το κέντρο σε θέματα ή και προβλήματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του και θα σταθεί αρωγός στο έργο του. Φίλες και φίλοι,
Εγκαινιάζοντας σήμερα το εκπαιδευτικό κέντρο τεχνολογίας αυτοκινήτου, συγχαίρω θερμά τους διοργανωτές, το διευθύνων και εκπαιδευτικό προσωπικό του κέντρου και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.