6/7/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 06/07/2013

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ όταν βρεθεί ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, όπως χθες βράδυ στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, αποστασιοποιείται από την ιστορική αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι ότι τα απανωτά και αψυχολόγητα «όχι» της προηγούμενης πενταετούς διακυβέρνησης Δ. Χριστόφια - ΑΚΕΛ, προερχόμενα από ιδεολογικές εμμονές και αγκυλώσεις, έφεραν τον τόπο στα όρια της άτακτης χρεοκοπίας και της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Ευτυχώς, έγινε η αλλαγή στη διακυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και η χώρα διεσώθη από την άτακτη χρεοκοπία και τώρα πλέον πορεύεται τον δύσκολο δρόμο της ομαλοποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας.

Επιτέλους, το ΑΚΕΛ ας αποφασίσει αν θα συνεχίσει με την ίδια φιλοσοφία της προηγούμενης πενταετίας που έβαλε τη σφραγίδα της στην οικονομική τραγωδία του τόπου, ή αν θα μπει στον δρόμο της ευρείας συναντίληψης για μια νέα αρχή, μακριά από δογματισμούς και αντιπολιτευτικές εμμονές.

Εμείς, ως Κυβέρνηση, επιμένουμε στη συναίνεση παρ’ όλες τις ιδεολογικές διαφορές. Θα συνεχίσουμε να τείνουμε χείρα συνεργασίας.