4/7/13

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κύπρο 04/07/2013

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο αύριο Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο ανάληψης των νέων καθηκόντων του κ. Βενιζέλου και αποτελεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό.

Το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, θέματα ενέργειας και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου. Με το πέρας των συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Στη συνέχεια οι δύο Υπουργοί θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο κ. Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Ακολούθως, ο κ. Κασουλίδης, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κ. Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β' και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας θα αναχωρήσει από την Κύπρο το βράδυ της ίδιας μέρας.