17/6/13

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Δρ. Πέτρου Πετρίδη για θέματα που αφορούν τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες


«Η επιλεκτική διαρροή εγγράφων στον τύπο είναι ένα γεγονός, το οποίο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα των φαρμάκων»



Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Δρ. Πέτρος Πετρίδης, σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», με τίτλο «Εξωπραγματικές τιμές στις Φαρμακευτικές».



 Σημείωσε επίσης ότι έχει δώσει οδηγίες για τη διεξαγωγή διοικητικής  έρευνας, τονίζοντας πως το ζήτημα με τις στοχευμένες διαρροές παραποιημένων στοιχείων πρέπει κάποτε να τελειώνει.
Ο Δρ.Πετρίδης ανέφερε παράλληλα ότι η πλειονότητα των όσων αναφέρονται στο δημοσίευμα για τους διαγωνισμούς προμήθειας φαρμάκων, δεν ανταποκρίνονται σε καμιά περίπτωση στην πραγματικότητα. 
Επεσήμανε μάλιστα ότι η ακύρωση προσφορών, όπως αυτή που αναφέρεται στο δημοσίευμα για τα φάρμακα της σκλήρυνσης κατά πλάκας,  δεν συμβάλει στις περισσότερες των περιπτώσεων, στην εξοικονόμηση λεφτών για το κράτος.
 Αντίθετα, σημείωσε,  δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα απρόσκοπτης προμήθειας των εν λόγω φαρμάκων, αφού η ανάγκη για εξασφάλιση των φαρμάκων παραμένει και οι ασθενείς δεν μπορούν να διακόψουν τις θεραπείες τους. 
«Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, οι τιμές της προσφοράς που ακυρώθηκε ήταν πολύ χαμηλότερες από αυτές της προηγούμενης διαδικασίας λόγω του ότι η προσφορά είχε προκηρυχτεί με όρους που εισήγαγαν το στοιχείο της ανταγωνιστικότητας των δύο προϊόντων», ανέφερε ο κ. υπουργός.
 «Αν καλώς ή κακώς ακυρώθηκε η προσφορά υπάρχει αρμόδιο όργανο που είναι η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών», κατέληξε.