17/6/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας 17/06/2013


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα το πρωί περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Σκαρίνου.



Η σύσκεψη, που αφορούσε τις κοινότητες Σκαρίνου, Ζύγι, Μαρί, Ψεματισμένος, Μαρώνι, Χοιροκοιτία, Τόχνη και Καλαβασός, εντάσσεται στο πλαίσιο περιφερειακών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο κ. Υπουργός σε ολόκληρη την Κύπρο για συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τις κοινότητες.

Το απόγευμα, ο κ. Χάσικος προήδρευσε παρόμοιας φύσεως συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Οράς, που αφορά τις κοινότητες Ορά, Κάτω Λεύκαρα, Βαβατσινιά, Αγ. Βαβατσινιάς, Βάβλα, Λάγια, Κάτω Δρυς και Οδού.

Μετά το πέρας της πρωινής σύσκεψης και κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει περαιτέρω χθεσινή του δήλωση, αναφορικά με την πρόθεσή του να παρουσιάσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου πρόταση για να δοθεί η δυνατότητα σε Ελληνοκύπριους να αγοράζουν ακίνητη περιουσία στα κατεχόμενα από Ελληνοκύπριους, με ταυτόχρονη απαλλαγή απ όλα τα μεταβιβαστικά τέλη και άλλες επιβαρύνσεις, ο κ. Χάσικος είπε ότι αυτή η πρόταση θα κατατεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στη συνεδρία του της προσεχούς Τετάρτης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι αυτή η πρόταση θα αντιμετωπιστεί από κοινού με τα κόμματα, στο πλαίσιο του ευρύτερου προβληματισμού της αρμόδιας Υποεπιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου.