4/6/13

3/6/2013 Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στο Τμήμα Τροχαίας



Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Τμήμα Τροχαίας όπου ανέλυσε στα στελέχη του Τμήματος το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας που αφορά στην Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο κ. Νικολάου είπε: «Κατά την επίσκεψή μου σήμερα είχα την ευκαιρία να επισημάνω στα στελέχη και στο προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας κάποιες από τις ουσιαστικές αλλαγές τις οποίες επιχειρούμε να επιφέρουμε. Η Τροχαία αποτελεί την προμετωπίδα της Αστυνομίας και οφείλουμε να επιδείξουμε το νέο πρόσωπο της Αστυνομίας το οποίο προσπαθούμε να επιφέρουμε. Ένα πρόσωπο φιλικό προς τον πολίτη αλλά και την ίδια ώρα συμβουλευτικό».
Και συνέχισε: «Η Τροχαία είναι η μονάδα εκείνη η οποία είναι επιφορτισμένη με την προσπάθεια για να διαμορφωθεί η οδική συνείδηση, η οποία έχουμε την άποψη ότι δεν μπορεί να διαμορφωθεί μέσα από τις συνεχείς, ακατάλυτες και για κάθε περίπτωση καταγγελίες, μέσα από την συνεχή έκδοση εξωδίκων, αλλά από το ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και τη δυνατότητα των παρατηρήσεων και τη δυνατότητα ακόμα να συμβουλεύσουμε κάποιο οδηγό ώστε να τον βοηθήσουμε να διαπιστώσει ποιο είναι το λάθος του και να αρχίσει να διαμορφώνει σιγά σιγά την απαιτούμενη οδική συνείδηση. Δεν πιστεύουμε ότι οι καταγγελίες μπορούν να επιβάλουν τηδιαμόρφωση οδικής συνείδησης. Η οδική συνείδηση διαμορφώνεται μόνο μέσα από την αναγνώριση της ανάγκης της και το ότι ενσυνείδητα ο καθένας μας πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στο δρόμο. Όχι προσεχτικοί γιατί με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τις καταγγελίες αλλά γιατί αυτό επιβάλλει ο σεβασμός προς τους γύρω μας και τους άλλους οδηγούς. Και είναι με αυτό τον τρόπο που θέλουμε η Αστυνομία και, ειδικότερα, η Τροχαία να επιχειρήσει από τούδε και στο εξής τον έλεγχο της τροχαίας κίνησης και γενικότερα των οδηγών στον τόπο μας, μέσα από τη σωστή συμπεριφορά, την ευγένεια και την κοινή προσπάθεια για την οδική συνείδηση σε ένα πλαίσιο που θα είναι πάντοτε φιλικό για τον πολίτη. Θέλουμε να είμαστε φίλοι και μαζί να βοηθήσουμε ώστε ο καθένας που οδηγεί δρόμο να οδηγεί σύμφωνα με τους κανόνες της οδικής ασφάλειας και να συμμορφώνεται με αυτούς σεβόμενος τους γύρω του», κατέληξε.