19/6/13

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας 19/06/2013

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας κ. Γκάι Ράιντερ είχε χθες στη Γενεύη η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κα Ζέτα Αιμιλιανίδου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση τρόπων με τους οποίους ο πλέον αρμόδιος σε θέματα απασχόλησης διεθνής Οργανισμός μπορεί να προσφέρει τεχνική βοήθεια όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας, συμπεριλαμβανομένης της ανεργίας των νέων, και την απάμβλυνση των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης, με την παροχή εμπειρογνωμοσύνης και βοήθειας στον σχεδιασμό κατάλληλων πολιτικών ανταπόκρισης και στήριξης της αγοράς εργασίας.

Ο Γενικός Διευθυντής αποδέχθηκε την πρόσκληση της κας Αιμιλιανίδου για παροχή βοήθειας, τονίζοντας τη βούληση του Οργανισμού να στηρίξει τις προσπάθειες της Κύπρου στον σχεδιασμό βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης ανταπόκρισης στην κρίση, ο οποίος να δημιουργεί κατάλληλο έδαφος για ανάκαμψη και στήριξη της αξιοπρεπούς εργασίας. Συμφωνήθηκε η άμεση αποστολή στην Κύπρο ομάδας εμπειρογνωμόνων, η οποία θα χαρτογραφήσει τις ανάγκες και τάσεις της αγοράς εργασίας και θα προσδιορίσει τις μελλοντικές ανάγκες και τους τομείς στους οποίους θα πρέπει να αναληφθεί άμεσα κατάλληλη δράση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.