27/5/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τους επιχειρηματίες κ.κ. Αριστοδήμου και Young

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον επιχειρηματία κ. Θεόδωρο Αριστοδήμου και τον Πρόεδρο της εταιρείας China Glory National Investment κ. Charles Young.


Μετά τη συνάντηση ο κ. Αριστοδήμου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο για τη μεγάλη επένδυση που έχει αποφασιστεί και ανακοινωθεί από το συγκρότημα των εταιρειών που εκπροσωπεί εδώ ο κ. Young το οποίο έχει κάνει την πρώτη του επένδυση στην Κύπρο και είμαι βέβαιος ότι έπονται και άλλες επενδύσεις, διότι πιστεύουν πάρα πολύ στην Κύπρο παρόλα τα πρόσφατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η όλη επένδυση, μέχρι την ολοκλήρωσή της τα προσεχή δύο-τρία χρόνια, μπορεί να φτάσει περίπου στο ενάμισι δις ευρώ και άμεσα υπάρχουν πολλαπλά οφέλη τόσο στο θέμα της εργοδότησης για την αποπεράτωση του έργου όσο και στα άμεσα έσοδα από πλευράς φορολογιών, άμεσων και έμμεσων. Στο παρόν στάδιο μπορεί να είναι γύρω στα 40 εκ. ευρώ, αλλά μέχρι την ολοκλήρωση του έργου μπορεί και να φτάσουν στα 400 εκ.

Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η επένδυση διότι στέλλει πολλαπλά μηνύματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό ότι η Κύπρος ακόμη είναι εδώ, προσελκύει επενδυτές και υπάρχει μέλλον σε αυτό τον τόπο».

Ο κ. Αριστοδήμου εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξη που παρέχει στην όλη προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο κ. Young είπε: «Αφότου μελετήσαμε την Κύπρο αντιληφθήκαμε ότι εδώ υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές επενδύσεων». Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε την πλήρη στήριξή του για την επένδυση αυτή, σημειώνοντας ότι «για το έργο στο οποίο επενδύουμε χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο ντόπιο εργατικό δυναμικό».