23/5/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

             

Αναφορικά με ανακοίνωση του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Συγγενών ΕΛ.Α-ΖΩ, ημερομηνίας 22/5/2013, στην οποία διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι «γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Ογκολογικού Κέντρου Τραπέζης Κύπρου (ΟΚΤΚ) για να αναλάβουν το ΟΚΤΚ οι γιατροί ως επιχειρηματίες και να πωλούν μονοπωλιακά τις ογκολογικές υπηρεσίες στο κράτος», το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να διευκρινήσει τα ακόλουθα:

1.      
Ο εν λόγω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ουδέποτε έγινε διαβούλευση μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου για το συγκεκριμένο ζήτημα και ούτε υπάρχει πρόθεση για κάτι τέτοιο.



2.       Σε καιρούς δύσκολους τόσο για τον τόπο, όσο και για τον τομέα της υγείας θα ήταν σοφό να αποφεύγονταν ανυπόστατοι ισχυρισμοί και τοποθετήσεις που προκαλούν αχρείαστη αναστάτωση. Τα προβλήματα επιλύονται μέσω συνεργασιών και καλής θέλησης και όχι μέσω καταγγελιών και ισχυρισμών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.



3.       Το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να πράττει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό   για το καλώς νοούμενο συμφέρον των καρκινοπαθών.