30/5/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ 30/05/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ κ. Στέλιος Αχνιώτης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν πάρα πολύ
ενδιαφέρουσα και παραγωγική.


Πρόσθεσε ότι οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων της, ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις του Επιμελητηρίου είπε ότι αυτές στοχεύουν στο «να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάς ενημέρωσε για το πρόσφατο ενδιαφέρον που υπάρχει από ξένους επενδυτές, κάτι που θα δώσει πνοή στην περιοχή Πάφου ειδικότερα, και εμείς συζητήσαμε διάφορες σκέψεις και εισηγήσεις για το πώς αυτές οι αναπτύξεις θα βοηθήσουν την τοπική κοινωνία ώστε περιβαλλοντικά και οικονομικά να ενταχθούν στις πραγματικές ανάγκες της Κύπρου».

Κληθείς να αναφερθεί στις προτάσεις του ΕΤΕΚ, ο κ. Αχνιώτης είπε: «Ένα θέμα που μας απασχολεί και ήταν πρόταση για μια διετία είναι πώς αντιμετωπίζονται τα ενεργειακά θέματα του τόπου. Εισήγησή μας είναι η σύσταση Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής που θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα στην εκάστοτε εκτελεστική εξουσία για δρομολόγηση σχεδιασμών και μακροπρόθεσμων δράσεων στο θέμα αυτό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες αρμοδιότητες και εξουσίες και είναι επόμενο να δημιουργείται δυστοκία και αμφιβολία για το πώς θα γίνει σύνθεση αυτών των απόψεων».

Ερωτηθείς είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν πολύ θετικός σε αυτό και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα δούμε συγκεκριμένες αποφάσεις».