28/5/13

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αποδέσμευση του κονδυλίου για τους υπηκόους τρίτων χωρών 28/05/2013


Mε αφορμή δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου που αφορούν την αποδέσμευση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του κονδυλίου για υπηκόους τρίτων χωρών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διευκρινίζει τα ακόλουθα:


Η αποδέσμευση που έχει ζητηθεί αφορά κονδύλι για τις ελάχιστες υποχρεώσεις για τον μήνα Μάρτιο και δεν έχει ζητηθεί οποιαδήποτε αποδέσμευση κονδυλίου που να αφορά αναδρομικά προηγούμενων μηνών. Οι υποχρεώσεις αυτές προέκυψαν πριν από την κυβερνητική εξαγγελία για διαφοροποίηση της επιδοματικής πολιτικής για τους αλλοδαπούς.

Βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η επεξεργασία Σχεδίου το οποίο θα κατατεθεί για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη βδομάδα, παράλληλα με τις αναγκαίες τροποποιήσεις της Νομοθεσίας που θα κατατεθούν προς έγκριση στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το Σχέδιο προνοεί την καταβολή επιδόματος μέγιστου ύψους 173 ευρώ, αντί ποσών που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν τις μερικές χιλιάδες ευρώ.

Υπογραμμίζεται ότι το εν λόγω Σχέδιο, μεταξύ άλλων, προνοεί ώστε οι βασικές υλικές ανάγκες υποδοχής να καλύπτονται με συνδυασμό κουπονιών για είδη όπως τροφή, ένδυση και στέγαση, αντί καταβολής ενοικίου, σε κρατικά κτήρια ή ενοικιαζόμενα υποστατικά.