6/4/13

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας


Έργο ανεύθυνων είναι οι φήμες περί κουρέματος στον Συνεργατισμό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της ημερίδας με θέμα: «Ο Εθνάρχης Μακάριος ως Πολιτικός Αρχηγός του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει η άποψη ότι γίνεται εξιδανίκευση του Εθνάρχη Μακαρίου, είπε ότι «έχω την εντύπωση ότι είμαι ο πλέον αδαής για να γράψω ξανά την Ιστορία. Η Ιστορία γράφεται από τα έργα και τις ημέρες του καθενός».

Πρόσθεσε ότι «ο Μακάριος ήξερε να αγωνίζεται με πάθος, αλλά και με πραγματισμό να παίρνει αποφάσεις. Και αυτό ήταν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του γνώρισμα. Τα υπόλοιπα ανήκουν στους ιστορικούς».

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές φήμες περί κουρέματος στις καταθέσεις στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτές τις κρίσιμες ώρες αυτό που απαιτείται από όλους είναι υπευθυνότητα. Και αυτό το οποίο συνέβη χθες, δεν είναι έργο παρά ανευθύνων».

Τέλος σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Μονή Κύκκου επικρίνει την Ελλάδα και αν αυτό επηρεάζει τις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν αρέσκομαι να σχολιάζω φήμες που δεν περιήλθαν στην αντίληψή μου».