19/4/13

Αντιπροσωπία της Βουλής θα συμμετάσχει στις εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2013 της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο 19/04/2013

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), κ. Γιώργο Λουκαϊδη, κα Αθηνά Κυριακίδου και κ. Νίκο Νικολαϊδη, αναχωρεί μεθαύριο για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2013 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης
του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν από τις 22 μέχρι τις 26 Απριλίου. Την αντιπροσωπία συνοδεύουν ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Πανίκος Πουργουρίδης και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι ο διάλογος σε σχέση με τη διαδικασία τήρησης των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Τουρκίας ως χώρας μέλους του Οργανισμού, το ζήτημα της βίας εναντίον θρησκευτικών κοινοτήτων, η αξιολόγηση της προόδου της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» που αφορά στη σεξουαλική βία εναντίον των παιδιών, το θέμα της αντιμετώπισης μικτών μεταναστευτικών ρευμάτων στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πρόσβαση των νέων σε θεμελιώδη δικαιώματα και η διαχείριση θεμάτων πολιτισμού και παιδείας από τα εθνικά κοινοβούλια.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που αναμένεται να προσφωνήσουν τη Σύνοδο είναι ο Πρόεδρος της Γερμανίας κ. Joachim Gauck, ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας κ. Bidzina Ivanishvili, ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας κ. Victor Ponta και ο Επικεφαλής της Κυβέρνησης της Ανδόρας κ. Antoni Martí. Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Nils Muižnieks αναμένεται, τέλος, να παρουσιάσει την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2012.